Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τέμενος στη Νιγηρία | Epirus World

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τέμενος στη Νιγηρία

Δεκάδες πιστοί έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης, μετά από έκρηξη σε τέμενος στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, οι νεκροί ενδέχεται να φτάνουν τους 40. Από πλευράς του άλλος μάρτυρας, μιλώντας στο Al Jazzera έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 άτομα τα οποία έχασαν τη ζωή τους.
Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο τέμενος έχουν σκοτωθεί, δεν υπάρχει ούτε ένας επιζώντας, αναφέρει ο Muhtari Ahmadu, αξιωματούχος που βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.
Μάλιστα όπως προσέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες η βομβιστική επίθεση ήταν διπλή, μια βόμβα εξερράγη εντός του τεμένους και μια έξω από αυτό. Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για βομβιστές αυτοκτονίας. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις, ανάμεσα στους υπαιτίους συμπεριλαμβάνεται και η οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία έχει ήδη διαπράξει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου