Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι ανάμεσα στους υπόπτους του Λόκερμπι | Epirus World

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι ανάμεσα στους υπόπτους του Λόκερμπι

Η κυβέρνηση της Τρίπολης κατονόμασε σήμερα τους δύο νέους λίβυους υπόπτους στην έρευνα για τη βομβιστική επίθεση σε επιβατικό αεροπλάνο πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, ανακοινώνοντας πως πρόκειται για τον Αμπντάλα αλ-Σενούσι, τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ανατραπέντος ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, και έναν άλλον άνδρα, τον Μοχάμεντ Αμπού Ετζάιλα.
Ο Σενούσι κρατείται σε φυλακή της Τρίπολης αφού καταδικάσθηκε για το ρόλο του στους θανάτους διαδηλωτών κατά την εξέγερση του 2011 εναντίον του Καντάφι.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για τον δεύτερο ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το 1988 σε επιβατικό αεροπλάνο και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 270 ανθρώπων. Ωστόσο ένα πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση είπε πως ο Ετζάιλα μπορεί να είναι γνωστός και ως Μοχάμεντ Αμπουατζέλα Μασούντ -- το ονομα ενός γνωστού κατασκευαστή βομβών.
Σκωτσέζοι και αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, πως εντόπισαν δύο νέους λίβυους υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της πτήσης 103 της εταιρείας Pan Am. Το αεροπλάνο είχε ανατιναχθεί στις 21 Δεκεμβρίου 1988 πάνω από την πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας, ενώ εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη.
Οι σκωτσέζικες και οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως ενημέρωσαν τη Λιβύη ότι θέλουν να στείλουν ερευνητές στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.
Το 2001, ο Λίβυος Αμπντέλ Μπάσετ αλ-Μεγκράχι φυλακίσθηκε ισόβια και παραμένει το μοναδικό πρόσωπο που έχει καταδικασθεί για τη βομβιστική επίθεση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου