Ο πιο στενός δρόμος της Πράγας | Epirus World

Ο πιο στενός δρόμος της Πράγας

Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Πράγας στο ιστορικό Mala Strana ή Little Quarter ο επισκέπτης τη πόλης μπορεί να συναντήσει έναν από τους πιο στενούς δρόμους του κόσμου, τόσο στενό που δύο άτομα αδυνατούν να περάσουν ταυτόχρονα.
Το όνομα αυτού Vinarna Certovka, το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά και το μήκος του φτάνει τα 10 μέτρα. Το γραφικό δρομάκι αποτελείται από πολλά πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν από την οδό U Luzickeho στο εστιατόριο Certovka στην άκρη του ομώνυμου καναλιού κοντά στη Γέφυρα του Καρόλου, την παλαιότερη γέφυρα της πόλης που εντυπωσιάζει εδώ και 600 χρόνια κατοίκους και επισκέπτες της τσέχικης πρωτεύουσας.
dromos praga
Είναι μάλιστα τόσο στενό που προς διευκόλυνση των πεζών, ή και για πρωτοτυπία, έχει τοποθετηθεί σε κάθε άκρο του φανάρι που δείχνουν πότε είναι ελεύθερο το πέρασμα από τη μία και την άλλη πλευρά.
praga
Για την ακρίβεια ο πεζός όταν περνά πατάει το κουμπί και το φανάρι κοκκινίζει από την άλλη πλευρά ούτως ώστε να μη αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα και η όπισθεν…
vinarna-certovka-2[6]
3741493939_60bbb24a25_b
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου