Τσίπρας: Ουσιαστική χρηματοδότηση για το προσφυγικό από την ΕΕ δεν έχει υπάρξει | Epirus World

Τσίπρας: Ουσιαστική χρηματοδότηση για το προσφυγικό από την ΕΕ δεν έχει υπάρξει

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεργαζόμαστε με το λιμενικό της γείτονας χώρας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Υποχρέωση μας από την ΕΕ να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής, που κατά τη γνώμη μου λάθος ονομάζονται hot spots, και αφού ταυτοποιηθούν να οδηγηθούν στις χώρες προορισμών τους. Ουσιαστική χρηματοδότηση από την ΕΕ δεν έχει υπάρξει ακόμη. Θα δώσουμε από το υστέρημά μας ένα πιάτο φαί για τους ανθρώπους που το χρειάζονται.Πρέπει να ενισχυθούν υλικοτεχνικά και οικονομικά ώστε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτό το καθήκον. Στο μέτρο των δυνάμεών μας θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις λύσεις εκείνες που θα δώσουν διέξοδο στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού», τόνισε, για το θέμα του προσφυγικού, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Ούτε το Αφγανιστάν ούτε η Τουρκία τηρεί τη συμφωνία επανεισδοχής. Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και με το Πακιστάν. Όλα αυτά τα ζητήματα απασχόλησαν τη σύνοδο κορυφής» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κεντρικό δικό μας αίτημα ήταν να περιλαμβάνονται και οι Αφγανοί στη διαδικασία του relocation, δηλαδή της μετεγκατάστασης» είπε για τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός.
«Το τελικό αποτέλεσμα κινείται στα πλαίσια των στόχων που είχαμε θέσει Ελλάδα και Κύπρος» συμπλήρωσε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου