Στο φως τα προβληματικά πόθεν έσχες ζητά το Ποτάμι | Epirus World

Στο φως τα προβληματικά πόθεν έσχες ζητά το Ποτάμι

Οι πληροφορίες για προβληματικά πόθεν έσχες δύο υπουργών με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου και κατοχή μετοχών, δημιουργούν μείζον θέμα για την κυβέρνηση, που είχε κάνει σημαία της το υποτιθέμενο «ηθικό πλεονέκτημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Όπως σημειώνει ακόμη, ερωτήματα προκύπτουν επίσης για το γεγονός ότι ούτε φέτος δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος. «Γιατί άραγε; Μήπως για να μη βγουν στη φόρα περιπτώσεις όπως αυτές που αποκαλύπτονται;», διερωτάται και προσθέτει πως «η Βουλή οφείλει να δώσει τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Η διαφάνεια, η οποία έχει γίνει καραμέλα στα χείλη κάποιων, πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο το πολιτικό σύστημα».
Σημειώνεται πως οι αποκαλύψεις της πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου, σύμφωνα με τις οποίες δύο υπουργοί φέρονται να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, προκάλεσε αιφνιδιαστικό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση την ώρα του κρίσιμου κρας τεστ με τα πρώτα προαπαιτούμενα.
Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε η κ. Χαραλαμπίδου, ένας υπουργός φέρεται να είχε... ξεχάσει να δηλώσει για τρία χρόνια ένα εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ έσπευσε να κάνει φέτος με συμπληρωματική δήλωση. Πέραν τούτου, σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, έτερο στέλεχος της κυβέρνησης βάσει του πόθεν έσχες του φέρεται να έχει μετοχές σε εταιρία, πράγμα που απαγορεύεται για τους υπουργούς.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου