Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας | Epirus World

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τσιμαλτενάνγκο, Γουατεμάλα. Λατρεία στον διαβολικό θεό των Μάγια

EIKONES1_1EIKONES1
Απομεινάρι μιας παλιάς πίστης αποτελεί ο θεός Maximón που λατρεύεται στη Γουατεμάλα. Σπάνια αναφέρονται σε αυτόν ως San Simon, όπως τον αποκαλούν πολλοί Καθολικοί. Σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα οι πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον Maximón ανάβοντας φωτιές και αμέτρητα κεριά.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Αμερική και Καναδάς γιορτάζουν το Halloween

EIKONES2
Από τις αμερικάνικες παραδόσεις που σιγά – σιγά υιοθετούν ολοένα και περισσότερες χώρες της υφηλίου και μοιάζει αρκετά με τις δικές μας Απόκριες είναι το Halloween, μία γιορτή με πιο μυστικιστικό και μακάβριο χαρακτήρα. Η λέξη προέρχεται από το All-hallow-even, δηλαδή την παραμονή του «All Hallows’ Day» ή την γιορτή των Αγίων Πάντων, ενώ ως γιορτή το Halloween συνδέεται άμεσα με την υπερφυσική δραστηριότητα και την επικοινωνία με τους νεκρούς.

Κουντούς, Ινδονησία. Μία προσευχή για τη βροχή

EIKONES3EIKONES3_1
Φοιτήτριες με πολύχρωμες ενδυμασίες προσεύχονται για βροχή στην επαρχία Κουντούς της Ινδονησίας. Οι καλλιέργειες δεν ευδοκίμησαν λόγω της ξηρασίας Ελ Νίνιο που πλήττει την οικονομία της χώρας, ωθεί περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και βαρύνει τον ρυθμό ανάπτυξης που ήδη επιβραδύνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών.

Σπίλφελντ, Αυστρία. Η ζωή στον καταυλισμό

EIKONES4
Χιλιάδες πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι στον καταυλισμό του Σπίλφελντ στα σύνορα της Αυστρίας, αναμένοντας να περάσουν στο αυστριακό έδαφος και από εκεί να προχωρήσουν στον τελικό προορισμό που έχει επιλέξει ο καθένας. Στο ενδιάμεσο, τον χρόνο της χωρίς τελειωμό αναμονής η ζωή συνεχίζεται και τα παιχνίδια με τα μικρά παιδιά δεν σταματούν παρά τις κακουχίες.

Κρασνογιάρσκ, Ρωσία. Υπερ-γέφυρα πάνω από τον ποταμό Yenisei

EIKONES5
Ολοκληρώθηκε το τιτάνιο έργο πλάι στον υπερισιβηρικό σιδηρόδρομο. Η 35 μέτρων πλατιά γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία σε λίγες μέρες στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Η κατασκευή της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και κόστισε περίπου 12 δισεκατομμύρια ρωσικά ρούβλια.

Ζιμπάμπουε. Δηλητηρίασαν 22 ελέφαντες για τους χαυλιόδοντές τους

EIKONES6b
Είκοσι δύο ελέφαντες βρέθηκαν νεκροί στη Ζιμπάμπουε, οι οποίοι πιθανώς δηλητηριάστηκαν. Με αυτούς ανέρχονται σε 62 οι ελέφαντες που έχουν βρεθεί δηλητηριασμένοι από τον Σεπτέμβριο στη χώρα. Οι λαθροθήρες σκοτώνουν τους ελέφαντες για τους χαυλιόδοντές τους, οι οποίοι πωλούνται στη μαύρη αγορά, κυρίως την κινεζική. Σε 30.000 ως 40.000 υπολογίζονται οι ελέφαντες που σκοτώνονται ετησίως στην Αφρική για να τροφοδοτηθεί το λαθρεμπόριο αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο μεσοπρόθεσμα την επιβίωση του είδους.

Νινγκλίνγκ, Κίνα. Αυτοσχέδιο αερόπλοιο

EIKONES7
Ένα αυτοσχέδιο αερόπλοιο κατασκεύασε 29χρονος Κινέζος το οποίο καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό στην πρώτη απογείωσή του. Το διθέσιο αερόπλοιο κόστισε 300.000 γουάν και χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί.

Ντίλι, Ανατολικό Τιμόρ. Οι κόκκοι καφέ στηρίζουν την οικονομία

EIKONES8
Το Ανατολικό Τιμόρ αποτελεί το ήμισυ της νήσου Τιμόρ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική άκρη του Αρχιπελάγους της Ινδονησίας, στον Ειρηνικό. Εκεί, μεταξύ άλλων, παράγεται και μία από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες καφέ στον πλανήτη.

Πάλμας, Βραζιλία. Αγώνες για αυτόχθονες

EIKONES9EIKONES9_3EIKONES9_2

Ξεκίνησαν οι παγκόσμιοι αγώνες για αυτόχθονες πολίτες, στη Βραζιλία. Χιλιάδες αθλητές από 30 χώρες, συναγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα. Οι αγώνες διαρκούν από τις 23 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.

Λέσβος, Ελλάδα. Μικρά προσφυγόπουλα δίνουν πολύ νωρίς τη μάχη για τη ζωή

EIKONES10
Μικρά παιδιά, πολύ μικρά για να έχουν καταλάβει τον θάνατο, δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Οι συγκλονιστικές στιγμές και η προσπάθεια των γιατρών να σώσουν τα βρέφη που βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα του Αιγαίου κατέγραψε ο φακός του Reuters.
EIKONES11
Το δράμα φαίνεται να μην έχει τέλος και οι εικόνες από τις αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου