Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι για τη «γαλάζια» διαδοχή | Epirus World

Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι για τη «γαλάζια» διαδοχή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, με τους τέσσερις υποψήφιους να ρίχνονται στη μάχη της διαδοχής. Στα επιτελεία έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνονται τα σχέδια και τα προγράμματα των περιοδειών προκειμένου οι υποψήφιοι να κινητοποιήσουν μέλη και ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε την Πέμπτη τα γραφεία του στην Αθήνα και την Παρασκευή επισκέφτηκε την Πάτρα, από όπου δήλωσε ότι θέλει τη ΝΔ «μεγάλη και ισχυρή». «Ο κόσμος που βρίσκεται κοντά, ιδεολογικά, στη ΝΔ, σήμερα απέχει, καθώς νιώθει απογοήτευση, πικρία και θυμό. Αντί όμως να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε τι έφταιξε. Τι προχώρησε καλά και τι όχι τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο τότε θα κάνουμε μια ουσιαστική νέα αρχή. Που δεν μηδενίζει. Που συνθέτει. Που διατηρεί τις αρχές μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Ο κ. Τζιτζικώστας θα περιοδεύσει σήμερα το Σάββατο στην Ημαθία και την Κυριακή θα βρεθεί σε Κιλκίς και Πέλλα.
Στο Ταύρο και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» έκανε την προεκλογική του πρεμιέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι περήφανος που στέκομαι  μπροστά σας ως υποψήφιος πρόεδρος. Με εμπιστευθήκατε ως βουλευτή σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και για τη θέση του προέδρου. Σας ζητώ και πάλι να με στηρίξετε για να αλλάξουμε την Ελλάδα να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας τα λάθη που έγιναν. «Μας εγκατέλειψε το 60% της πολιτικής μας δύναμης γιατί η ΝΔ είναι ένα "γερασμένο κόμμα"», σημείωσε.
Στην Κοζάνη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό θα παραβρεθεί την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφτεί τη Δευτέρα τις Σκουριές.
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να αρθούν οι αποσπάσεις 87 υπαλλήλων του κόμματος και να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωναν ότι ο ίδιος προτείνει όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν γραφείο στη Συγγρού και να ορίσουν αναπληρωτές σε όλες τις γραμματείες του κόμματος, στη γενική διεύθυνση και στις ΝΟΔΕ. «Έτσι θα υπάρχει συναπόφαση στα θέματα διαχείρισης του κόμματος» πρόσθεσαν.
Με ανακοίνωσή του, από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτισε την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι μας πρέπει, ο καθένας από τη θέση του, να διασφαλίσουμε τις αναγκαίες συνθήκες που απαιτούνται για την κατά το δυνατόν ισότιμη συμμετοχή των υποψηφίων. Η ενότητα του κόμματος πρέπει να είναι το ζητούμενο όλων μας, υποψηφίων, βουλευτών, στελεχών, αλλά και ψηφοφόρων στη διάρκεια αυτής της περιόδου» ανέφερε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου