Μήνυμα Παυλόπουλου για το προσφυγικό: Συνεργασία χωρίς υποχωρήσεις | Epirus World

Μήνυμα Παυλόπουλου για το προσφυγικό: Συνεργασία χωρίς υποχωρήσεις

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεργαστεί με την Ε.Ε. και με τα γειτονικά κράτη για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την υποδοχή του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζ. Άσελμπορν και του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο Πρόεδρος διευκρίνισε ωστόσο ότι η Frontex πρέπει να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή δύναμη και τόνισε ότι ο καθορισμός των συνόρων ανήκει κυρίαρχα στα κράτη μέλη και δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά υποχώρηση σ αυτό.
Ο κ. Άσελμπορν, ο οποίος είχε προηγουμένως διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς στο Μαξίμου, είπε ότι σε 8 ημέρες θα λειτουργήσει το κέντρο υποδοχής (hot spot) στη Λέσβο και συνολικά θα εγκατασταθούν 5 τέτοια κέντρα στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης, είπε ο Λουξεμβούργιος υπουργός, να λειτουργήσουν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης για να ξέρουμε ποιός χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης.
Αναφερόμενος στη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μαξίμου, ο κ. Ασελμπορν είπε ότι ήταν πολλύ δυναμική, έφυγα πιό αισιόδοξος και λάβαμε το μήνυμα: Η Ε.Ε. δεν θέλει να ασκήσει επιτροπεία στην Ελλάδα, θέλει να βοηθήσει γιατί η λύση του προβλήματος δεν θα είναι εθνική άλλά ευρωπαική
Τόσο ο κ. Άσελμπορν όσο και ο Πρόεδρος της Δημομρατίας, τόνισαν την ανάγκη αλληλεγγύης  στην Ευρώπη και ο Λουξεμβούργιος υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι η προσφυγική κρίση ή θα λυθεί ή θα πλήξει βαριά την Ε.Ε. Προέβλεψε δε ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό κλίμα θα κρατήσει μια δεκαετία.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου