Δυναμική η παρουσία των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων στην διεθνή έκθεση Anuga 2015 | Epirus World

Δυναμική η παρουσία των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων στην διεθνή έκθεση Anuga 2015

Εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε η Πελοπόννησος και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της, κατά την πρώτη ημέρα, της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών «Anuga 2015» στην Γερμανία. Μάλιστα, «η δυναμική και διακριτή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των προϊόντων και των επιχειρήσεών της επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα χρονιά», ήταν η κοινή διαπίστωση του Γερμανού Ομοσπονδιακού υπουργού Τροφίμων και Αγροτικής Οικονομίας Christian Scmidt, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, κατά τη συνάντησή τους στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν χθες Σάββατο, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.
Οι δύο υπουργοί, μαζί με τον δήμαρχο της Κολωνίας Jurgen Roters, τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών Wolfgang Ingold και τους λοιπούς επισήμους, επισκέφθηκαν τα Ελληνικά περίπτερα, όπου αποτυπώθηκε η εξωστρεφής και δυναμική πορεία των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα των Πελοποννησιακών.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα δικά μας προϊόντα είναι κατεξοχήν στο σύνολό τους βιολογικά, είναι προϊόντα εξαιρετικά φιλικά και είναι προϊόντα τα οποία έχουν μια δική τους ποιότητα, η οποία έχει πιστοποιηθεί».
Πρόσθεσε ότι, «τα περισσότερα Πελοποννησιακά προϊόντα, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές, είναι προϊόντα που είναι πλήρη με Ω3 παράγοντες, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν πάρα πολύ στην ευεξία, στην καλή ζωή. Ένα σημαντικό γεγονός που ευνοεί αυτά τα χαρακτηριστικά στα προϊόντα μας είναι το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιφέρειάς μας. Απ' την άλλη πλευρά είναι και οι παραδοσιακές μας καλλιέργειες».
Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι στην Πελοπόννησο «συνεχίζουμε να καλλιεργούμε με τον ίδιο τρόπο που καλλιεργούσαν τη γη οι πρόγονοί μας, ο οποίος είναι ίδιος εδώ και αιώνες. Γι' αυτό και τα προϊόντα είναι εξαιρετικά ποιοτικά και περιζήτητα. Δεν είναι ωστόσο προϊόντα που μπαίνουν απλώς στη διατροφική
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου