Μακρυά από την αυτοδυναμία το AKP του Ερντογάν | Epirus World

Μακρυά από την αυτοδυναμία το AKP του Ερντογάν

Η δημοφιλία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας ανήλθε σε 42,5% ενόψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, από 40,9% που ήταν στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και πάλι το ποσοστό αυτό δεν είναι αρκετό για τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll.
Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, το AKP, που ιδρύθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχασε την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά από την άνοδό του στην εξουσία το 2002, εξασφαλίζοντας το 40,9% των ψήφων.
Μετά την αποτυχία του να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προχώρησε στον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
"Μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι δεν θα ξυπνήσουμε το πρωί της 2ας Νοεμβρίου με ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου", δήλωσε ο πρόεδρος της Metropoll, Οζέρ Σεντσάρ.
Η δημοσκόπηση εμφανίζει το CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, με 26,3%, το εθνικιστικό MHP με 16,3% και το φιλοκουρδικό HDP με 13%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το AKP εξασφαλίζει 261 έδρες από τις 276 που απαιτούνται για τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης.
Στις εκλογές του Ιουνίου, το CHP εξασφάλισε ποσοστό 25%, το MHP 16,3% και το HDP 13,1%.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 4 ως τις 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 2.526 ερωτηθέντων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου