Μέρκελ: Προς συζήτηση η οικονομική ενίσχυση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία | Epirus World

Μέρκελ: Προς συζήτηση η οικονομική ενίσχυση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία

Οικονομική βοήθεια της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ώστε η γειτονική χώρα να κρατήσει στα εδάφη της έναν αριθμό των Σύρων προσφύγων που καταφθάνουν σε αυτή αποθαρρύνοντας την μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή.
Σε δηλώσεις της μετά το πέρας  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας της Ε.Ε. με την Άγκυρα, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να επανεξετάσουν την ένταξη της τουρκικής χώρας στην ένωση καθώς και να ξανανοίξουν διάφορα διαπραγματευτικά κεφάλαια, χωρίς να αποσαφηνιστεί το ποια ακριβώς.
«Εφόσον η Τουρκία έχει ξοδέψει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να στεγάσει σχεδόν 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες χωρίς να έχει λάβει την εξωτερική οικονομική ενίσχυση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, φαντάζει λογικό στους ευρωπαίους ηγέτες να ανταποδώσουν με ισότιμη συνεισφορά» μέσα στα επόμενα χρόνια, διευκρίνισε η κ. Μέρκελ. Παρόλα αυτά φαίνεται πως κανένα ποσό δεν έχει μέχρι στιγμής οριστικοποιηθεί αφού αναμένεται να εξαρτηθεί από τα βήματα και των δύο πλευρών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου