Κατρούγκαλος: Στα 390 ευρώ η βάση της εθνικής σύνταξης «Είμαστε μέσα περίπου 4 δισ. στα ταμεία» | Epirus World

Κατρούγκαλος: Στα 390 ευρώ η βάση της εθνικής σύνταξης «Είμαστε μέσα περίπου 4 δισ. στα ταμεία»

«Η πρόταση της επιτροπής των Σοφών είναι επί της ουσίας το Σουηδικό μοντέλο το οποίο δεν το υιοθετώ εγώ και θέλω να του κάνω ορισμένες προσθήκες. Σε αυτό το μοντέλο για παράδειγμα δεν είναι εγγυημένες οι κατώτερες συντάξεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και αποκάλυψε πως η βάση της εθνικής σύνταξης θα είναι στα 390 ευρώ αλλά και πως τα ταμεία αυτή τη στιγμή είναι «μέσα» περίπου 4 δισ. ευρώ!
Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ της εξίσωσης των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων – δηλαδή της αναλογίας των συντάξεων προς το εισόδημα των ασφαλισμένων για το οποίο κατέβαλαν εισφορές - για όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. «Δεν μπορεί, είπε, άλλος να έχει ποσοστό αναπλήρωσης 60%, άλλος 80% και άλλος 110%» τόνισε ο υπουργός Εργασίας ο οποίος παραδέχθηκε ότι από την εξίσωση αυτή θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες για τη βιωσιμότητα του συστήματος. «Θα εξασφαλίσουμε με αυτό τον τρόπο ότι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν σύνταξη και μετά από τρία χρόνια» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα θα βρεθούν και τα 700 εκατ. ευρώ που ζητά η τρόικα ως εξοικονόμηση πόρων το 2016.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου