Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 35 αγνοούμενων στην Ισπανία | Epirus World

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 35 αγνοούμενων στην Ισπανία

Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν το βράδυ της Παρασκευής τις έρευνες για τον εντοπισμό 35 μεταναστών που χάθηκαν στη θάλασσα ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία.
«Οι έρευνες διακόπηκαν και δεν θα ξαναρχίσουν» ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος, σχεδόν 48 ώρες μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες. Μόλις 15 από τους επιβαίνοντες σώθηκαν ενώ τέσσερις, όλοι τους άνδρες, βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη το βράδυ.
Βασιζόμενες στις μαρτυρίες των επιζώντων, οι ισπανικές αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, είναι 35. Πληροφορίες για την τραγωδία έδωσε και μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Μαρόκο και ανέφερε ότι στο σκάφος επέβαιναν 55 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, την Caminando Fronteras, οι μετανάστες προέρχονταν από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, τη Νιγηρία, το Μαλί και τη Γουινέα και είναι αποπλεύσει από την περιοχή της Αλ Χοσέιμα, ανάμεσα στους ισπανικούς θύλακες της Μελίλα και της Θέουτα στο Μαρόκο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου