Ρέντσι: O προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2016 θα αγγίξει τα 27 δισ. ευρώ | Epirus World

Ρέντσι: O προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2016 θα αγγίξει τα 27 δισ. ευρώ


Τα είκοσι επτά δισεκατομμύρια ευρώ θα αγγίξει ο προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2016, όπως τόνισε ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του σημερνού υπουργικού συμβουλίου.
«Στην Ιταλία επέστρεψε η οικονομική ανάπτυξη, το σύνθημα, τώρα, είναι Ιταλία με θετικό πρόσημο», δήλωσε ο Ρέντσι
Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την στήριξη της έρευνας και των πανεπιστημίων με πενήντα εκατομμύρια ευρώ, για την απευθείας πρόσληψη πεντακοσίων επιφανών καθηγητών που εργάζονται στο εξωτερικό, την μείωση κατά δεκατρία ευρώ του τέλους για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας και την περικοπή δαπανών του δημοσίου που κρίνονται περιττές κατά πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, υποσχέθηκε, επίσης, διαφάνεια στην επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων και στην διαχείριση της δημόσιας διοίκησης και παράλληλη προσπάθεια για μείωση του φόρου που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις, υπό τον όρο, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεχθεί να προσφέρει, φέτος στην Ιταλία, ευελιξία που να αντιστοιχεί στο 0,2% του ΑΕΠ, λόγω των έκτακτων δαπανών στις οποίες υποβλήθηκε για την αρωγή των μεταναστών.
Αναμένεται, πάντως, η οριστική απάντηση των Βρυξελλών, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Τις τελευταίες εβδομάδες, κοινοτικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν σειρά κριτικών σε ότι αφορά την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, θεωρώντας πιο σημαντική την άμεση μείωση των φόρων του τομέα της εργασίας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου