Χαμηλώνει τον πήχη για αποδοχή προσφύγων ο πρόεδρος της πΓΔΜ | Epirus World

Χαμηλώνει τον πήχη για αποδοχή προσφύγων ο πρόεδρος της πΓΔΜ


Η ΠΓΔΜ μπορεί να υποδεχθεί το μέγιστο 2.000 πρόσφυγες, δήλωσε ο πρόεδρός της Γκιόργκι Ιβάνοφ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της ΕΕ για τη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια εν γένει για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.
«Η ικανότητα υποδοχής της ΠΓΔΜ ανέρχεται στο μέγιστο σε 2.000 πρόσφυγες και με τη βοήθεια της UNHCR και του Ερυθρού Σταυρού», δήλωσε ο Ιβάνοφ στις Βρυξέλλες σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, τα οποία μετέδωσαν σήμερα τις δηλώσεις του.
Η ΠΓΔΜ «μπορεί να είναι μόνον μια χώρα διέλευσης, δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων στο έδαφός της στην περίπτωση που κλείσουν οι διάδρομοι» που χαράσσουν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, διευκρίνισε ο Ιβάνοφ.
«Είμαστε συνεργάσιμοι, αλλά ως χώρα διέλευσης, όχι ως χώρα όπου οι μετανάστες θα διαμένουν μακροπρόθεσμα. Ελπίζουμε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν», πρόσθεσε ο «επιβράδυνση της ανεξέλεγκτης εισροής προσώπων».πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι τάσσεται υπέρ μιας αποτελεσματικής «ανταλλαγής πληροφοριών» ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα για την καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Χθες σε κοινή τους ανακοίνωση οι μετέχοντες στην μίνι σύνοδο κορυφής 10 κρατών μελών της ΕΕ (Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία και Σλοβενία) όπως και τριών χωρών που δεν ανήκουν στην ΕΕ (Αλβανία, ΠΓΔΜ και Σερβία) δεσμεύονται να υλοποιήσουν από σήμερα ήδη 17 μέτρα για την «αποκατάσταση της τάξης» στα σύνορα της ΕΕ και την 
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου