Ο ΟΗΕ καλεί την Volkswagen να συνεργαστεί «πλήρως» στην έρευνα των αρχών | Epirus World

Ο ΟΗΕ καλεί την Volkswagen να συνεργαστεί «πλήρως» στην έρευνα των αρχών

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέφερε σήμερα ότι του προκάλεσε «έντονο προβληματισμό» το σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ του ομίλου Volkswagen και κάλεσε τη γερμανική εταιρεία να «συνεργαστεί πλήρως» στην έρευνα.
«Η αυτοκινητοβιομηχανία οφείλει να είναι ένας εταίρος μας στις προσπάθειές μας (...) για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.
Σημειώνοντας ότι αυτή η υπόθεση εξαπάτησης των ρυθμιστικών αρχών που πραγματοποιούν τους ελέγχους για εκπομπές ρύπων των κινητήρων αποτελεί ήδη το αντικείμενο μιας ποινικής έρευνας στις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού εξέφρασε την ευχή η εταιρεία «Φολκσβάγκεν να συνεργαστεί πλήρως και να επιλύσει το πρόβλημα» που έχει ενσκήψει.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε ότι 11 εκατομμύρια οχήματα που έχει κατασκευάσει και πωλήσει παγκοσμίως είναι εφοδιασμένα με το λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπών ρύπων που ανακάλυψαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τη VW, ένα από τα μεγάλα ονόματα της γερμανικής βιομηχανίας και καμάρι της χώρας, να επιδείξει «πλήρη διαφάνεια» στο ζήτημα αυτό, που προκάλεσε σάλο σε όλο τον κόσμο.
Η μετοχή της Φολκσβάγκεν έκλεισε σήμερα με πτώση σχεδόν 20% (-19,82%) και περίπου 35% μέσα σε δύο ημέρες στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, συμπαρασύροντας και τον γενικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι έχει απολέσει κεφαλαιοποίηση ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Καθώς η υπόθεση πήρε διαστάσεις χωρίς προηγούμενο σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της γιγαντιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας Μάρτιν Βίντερκορν ζήτησε «συγγνώμη», είπε ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα χυθεί φως στην υπόθεση, ωστόσο αποπειράθηκε να διασκεδάσει την έντονη φημολογία περί απομάκρυνσής του από τον θώκο που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Μια κατεπείγουσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου VW αποφασίστηκε να επισπευσθεί και πλέον αναμένεται να γίνει απόψε το βράδυ, ενώ προγραμματιζόταν να συγκληθεί αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung. Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Μάρτιν Βίντερκορν «έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των μεγάλων μετόχων».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου