Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε η μνήμη του Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἀλκίσωνος στην Πρέβεζα (Photos) | Epirus World

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε η μνήμη του Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἀλκίσωνος στην Πρέβεζα (Photos)

Για τρίτη συνεχή χρονιά, με παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε την Κυριακή το Απόγευμα ο Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός στην Μονή Αλκίσωνος στην Αρχαία Νικόπολη, χοροσταντοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ακολουθία του εσπερινού, σε ένα μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα.  Η Βασιλική Β (Αλκίσωνος), ο μητροπολιτικός ναός της Νικόπολης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης και χρονολογείται στα μέσα του 5ου αι. 
 Στα χρόνια της βασιλείας του αυτοκράτορα Αναστασίου Ά (491-516) στη μητρόπολη της αποστολικής Εκκλησίας της Νικοπόλεως (Πρέβεζα) αρχιεράτευε ο Αλκίσων, ένας από τούς πλέον διακεκριμένους ιεράρχες της εποχής. Ήταν στολισμένος με τις χάριτες του Αγίου Πνεύματος και ποίμαινε τούς χριστιανούς του με μοναδικό γνώμονα την εν Χριστώ σωτηρία τους. Στα πλαίσια αυτά μερίμνησε και για την ανέγερση μεγάλης βασιλικής (ναού) πού μέχρι σήμερα φέρει το όνομά του.
























Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου