Το Grexit ανάγκασε εταιρεία στη Σίλικον Βάλεϊ να αλλάξει όνομα | Epirus World

Το Grexit ανάγκασε εταιρεία στη Σίλικον Βάλεϊ να αλλάξει όνομα



Μπορεί ο όρος Grexit να χρησιμοποιείται λιγότερο στο δικό μας και το ευρωπαϊκό λεξιλόγιο, από τη χρήση του ωστόσο υπήρξε μια… παράπλευρη απώλεια για εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ.
Η GrexIt είναι μια επιχείρηση που παρέχει εργαλεία για τη χρήση του Gmail και πλέον μετονομάζεται σε Hiver.
Το όνομα της εταιρείας είχε επιλεγεί το 2011 από τη λατινική λέξη grex που σημαίνει πλήθος και έδειχνε να είναι το τέλειο όνομα για την εταιρεία που παρείχε εργαλεία χρήσης του email.
Αλλά μετά τη χρήση του όρου grexit από αναλυτές της CitiGroup το 2012, το αρνητικό φορτίο της λέξης που περιέγραφε την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος ή και την ΕΕ, παρέσυρε στο διάβα του και την ομώνυμη εταιρεία που είδε να αυξάνονται οι επισκέπτες της που εγκατέλειπαν άμεσα την ιστοσελίδα της.
«Μάθαμε να ζούμε με αυτό αλλά τίποτα δεν μας προετοίμασε γι’ αυτό που έγινε στις αρχές του χρόνου φέτος», αναφέρει η εταιρεία στην Telegraph.
Το αποτέλεσμα της σεναριολογίας περί εξόδου της Ελλάδας ήταν να προκληθεί ακόμα περισσότερη σύγχυση σχετικά με το αντικείμενο της ομώνυμης εταιρείας αλλά και η δημιουργία αρνητικής χροιάς γύρω από το όνομά της.
Παρότι τα κατάφερε μέσα στο καλοκαίρι, η start-up εταιρεία αποφάσισε στη συνέχεια να μετονομαστεί σε Hiver και να αποτινάξει την αρνητική ενέργεια που της φόρτωσε το ελληνικό Grexit…
Η φωτογραφία είναι από μία άλλη εταιρεία που επωφελήθηκε από τη λέξη Grexit και το «ρεύμα» που είχε για ένα διάστημα και παρήγαγε βότκα με αυτό το όνομα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου