FAZ: Μετά την εκλογή του ο Τσίπρας μπορεί να πετύχει | Epirus World

FAZ: Μετά την εκλογή του ο Τσίπρας μπορεί να πετύχει

Προοπτική επιτυχίας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων μετά τη νίκη του στις εκλογές βλέπει για τον Αλέξη Τσίπρα η Frankfurter Allgemeine, επισημαίνοντας όμως ότι στον δρόμο του μπορεί να σταθούν εμπόδια οι επικριτές και οι αμφισβητούντες στο εσωτερικό του κόμματός του.
«Μετά την εκλογική του νίκη ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί πραγματικά να πετύχει», αναφέρει σε άρθρο της, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς το δράμα στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει, παρόλο που οι ψηφοφόροι που προτίμησαν και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα επιθυμούν πάνω απ’ όλα σταθερότητα για τη χώρα, τον κυβερνητικό συνασπισμό απειλούν αναταράξεις».
Οι πιο αισιόδοξοι από τους εταίρους της Ελλάδας ήλπιζαν σε μια νίκη του Τσίπρα καθώς πίστευαν ότι θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα από εκείνον, επισημαίνει η FAZ.
Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, η πλειονότητα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν θα προβάλει μεγάλη αντίσταση. Όμως ο Τσίπρας είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματός του, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα. Εξάλλου ο ίδιος έχει πει επανειλημμένα ότι θα προσπαθήσει να πετύχει μια χαλάρωση των όρων.
Παρόλα αυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να πάψουν να θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι από την Αθήνα. Το πακέτο διάσωσης συμφωνήθηκε και υπογράφηκε, τώρα πρέπει να εφαρμοστεί, τονίζει η FAZ.
Η βασικότερη αποστολή του Τσίπρα είναι να εφαρμόσει επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή των ιδιωτών επενδυτών στη χώρα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό όμως, καταλήγει η εφημερίδα, θα μπορέσει να το πετύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός μόνο αν επιβληθεί στο κόμμα του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου