Δημοσκόπηση έκπληξη για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και Λαφαζάνη | Epirus World

Δημοσκόπηση έκπληξη για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και Λαφαζάνη

Ανατροπές στο προεκλογικό σκηνικό δείχνει νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα προβάδισμα πέντε εκατοστιαίων μονάδων αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5% από 23% στην έρευνα της 25ης Αυγούστου) έναντι της Νέας Δημοκρατίας (23,5% από 19,5%) σε μια επτακομματική Βουλή, στην οποία δεν κατορθώνουν να μπουν η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ρro Rata «Καταγραφή επιλογών για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου», που διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 του μηνός, για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Στην εκτίμηση ψήφου η κατάταξη έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ (28,5%), ΝΔ (23,5%), Χρυσή Αυγή (6,5%), ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ (4,5%), Το Ποτάμι (4%), Ένωση Κεντρώων (3,5%), Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%), Αλλο Κόμμα (2,5%), «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» (αναποφάσιστοι) 17,5%.
Στα ποσοστά δεν περιλαμβάνεται η αποχή (7%) και το Άκυρο/Λευκό (1,5%).
Στο θέμα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία επιλέγουν: 37% τον Αλέξη Τσίπρα, 25% τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, 25% «κανέναν», 10% κάποιον άλλον και 3% Δ.Ξ./Δ.Α.
Οι συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων καθορίζουν την τάση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου