Τσίπρας: Η Ελλάδα στις αγορές μετά την αναδιάρθρωση του χρέους | Epirus World

Τσίπρας: Η Ελλάδα στις αγορές μετά την αναδιάρθρωση του χρέους

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων σύντομα, αν καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με τους πιστωτές μέσα στους επόμενους μήνες, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση σύνταξης της Wall Street Journal στη Νέα Υόρκη.
«Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη  The Wall Street Journal. «Αν υπάρχει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση του χρέους», σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στους πρόσφυγες είπε ότι: «Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τα κεφάλαια που θα ξοδέψει η Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος».
Σχετικά με τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Σόιμπλε ήθελε τη διαίρεση της Ευρώπης, αλλά στο τέλος το έκανε» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Ανγκελα Μέρκελ.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Ευρώπη να εντείνει τις προσπάθειες για επίτευξη διπλωματικής λύσης στη Συρία και κάλεσε τη Δύση να μην αφήσει τη Ρωσία έξω από τέτοιου είδους συνομιλίες. '«Αν θέλουμε να συζητήσουμε την προοπτική της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας, πιστεύω ότι είναι λάθος να αποκλείσουμε τη Ρωσία από τις συζητήσεις αυτές'», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου