Βόλτες με κοινόχρηστα ποδήλατα στα Χανιά | Epirus World

Βόλτες με κοινόχρηστα ποδήλατα στα Χανιά

Τις πρώτες τους βόλτες στους δρόμους των Χανίων με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου είχαν την ευκαιρία να κάνουν σήμερα οι πολίτες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».
Η επίσημη παρουσίαση του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων έγινε σήμερα με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα να δηλώνει ότι «στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστεί η πόλη φιλικότερη προς τους πολίτες». Όπως ο ίδιος επεσήμανε «με τη χρήση ποδηλάτων καθώς και των μέσων μεταφοράς και οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν σε αυτό».
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η πόλη στερείται βασικών υποδομών όπως οι ποδηλατόδρομοι κάνοντας γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη ένας ευρύτερος σχεδιασμός για το κυκλοφοριακό.
Ο συνολικός αριθμός των κοινόχρηστων ποδηλάτων ανέρχεται σε 70, ενώ οι σταθμοί από όπου μπορεί κανείς να πάρει ένα ποδήλατο είναι τέσσερις και βρίσκονται στις πλατείες Τάλω, Κατεχάκη, Δευκαλίωνος και Μαρκοπούλου.
Οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» άρχισαν νωρίς το πρωί με βόλτα ξενάγηση στην παλιά πόλη και θα συνεχιστούν το απόγευμα στην οδό Ιωάννου Σφακιανάκη που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο. Από το συγκεκριμένο σημείο θα μπορούν όσοι πολίτες χρησιμοποιήσουν σήμερα το ποδήλατο τους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να λαμβάνουν κουπόνι για αγορές με έκπτωση από καταστήματα της πόλης. Βόλτα στην πόλη με ποδήλατα οργανώνουν το απόγευμα και «οι ποδηλάτρεις» με αφετηρία την πλατεία της αγοράς.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου