Οι κάμερες του νοσοκομείου θα «φωτίσουν» την υπόθεση του νεκρού βρέφους στα σκουπίδια | Epirus World

Οι κάμερες του νοσοκομείου θα «φωτίσουν» την υπόθεση του νεκρού βρέφους στα σκουπίδια

Στις κάμερες ασφαλείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αναζητούν τις απαντήσεις για το μακάβριο εύρημα της Τρίτης, όταν τυχαία εντοπίστηκε βρέφος δύο ημερών νεκρό μέσα σε κάλαθο απορριμμάτων του νεκροτομείου.
Το βρέφος είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή λίγες ώρες μετά τη γέννησή του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και ενώ ήταν καθορισμένη η ταφή του, όπως αναφέρει το philenews.gr, βρέθηκε μέσα στο καλάθι των αχρήστων.
Οι κυπριακές αρχές χαρακτηρίζουν καθοριστικές για τις έρευνες τις κάμερες που βρίσκονται εντός του νεκροτομείου αλλά και στους διαδρόμους, και το περιεχόμενο που κατέγραψαν. Όπως αναφέρεται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, το πρόσωπο που μετακίνησε τη σορό γνώριζε πολύ καλά τους χώρους, είχε πρόσβαση και γνώριζε πού βρισκόταν το βρέφος. Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί κάποιος να μετακινήσει το κοριτσάκι από την ειδική θυρίδα του νεκροτομείου που είχε τοποθετηθεί και να το πετάξει στον κάλαθο.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, αφού εξεταστεί και το περιεχόμενο των καμερών αλλά και από τις καταθέσεις που λαμβάνουν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λατσιών, που διερευνούν την υπόθεση.
Συγκλονισμένοι οι γονείς του βρέφους, που χάνουν το δεύτερο νεογέννητο παιδί τους σε έναν χρόνο, έμαθαν για το μακάβριο γεγονός από την Αστυνομία, που ψάχνει τώρα το χέρι που έριξε το βρέφος στον κάλαθο και παράλληλα αναζητεί ευθύνες. Ευθύνες θα αναζητήσει και η διεύθυνση του Νοσοκομείου, ανάλογα και με το πόρισμα της Αστυνομίας. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αφήνουν άφωνους τους ανακριτές, ενώ μεγαλώνει ο πόνος των γονιών.
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες γυναίκα αστυνομικός από τον Σταθμό Λυκαβηττού πήγε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με το πιστοποιητικό ταφής για το νεογέννητο κοριτσάκι και για να ληφθούν δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό είχε γεννηθεί λίγες ημέρες πρόωρα στις 30 Αυγούστου σε ιδιωτική κλινική με βάρος 2,5 κιλά και λόγω αναπνευστικών προβλημάτων μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Δύο ημέρες αργότερα το βρέφος απεβίωσε και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Επειδή η άτυχη οικογένεια χάνει το δεύτερο βρέφος σε έναν σχεδόν χρόνο, με την προτροπή της ιατροδικαστού θεώρησαν σωστό να διερευνήσουν τα αίτια. Μάλιστα, κάλεσαν και ιατροδικαστή από το Λονδίνο που παρίστατο στη νεκροτομή. Η διαδικασία έγινε το περασμένο Σάββατο από τις ιατροδικαστικές αρχές. Επειδή δεν εντοπίστηκαν τα αίτια θανάτου, θα λαμβάνονταν χθες ιστοί για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στη Βρετανία.
Για τον αφύσικο θάνατο του βρέφους ενημερώθηκε η Αστυνομία, που προέβη σε όλες τις ενέργειες μέσω του θανατικού ανακριτή και χθες εκδόθηκε το πιστοποιητικό ταφής.
Και ενώ οι γονείς ανέμεναν χθες να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους για ταφή στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενημερώθηκαν ότι η σορός του έλειπε από την ειδική θυρίδα του νεκροτομείου, που έφερε το όνομά του.
Η ιατροδικαστής αναζήτησε με τον υπάλληλο του νεκροτομείου το παιδί από τη θυρίδα που είχε τοποθετηθεί το Σάββατο, για να διαπιστωθεί ότι στη θέση του υπήρχε άλλος νεκρός. Ο νεκροτόμος προσπάθησε να εντοπίσει τη σορό του βρέφους, αλλά δεν ήταν σε καμία θυρίδα. Άρχισε η αναζήτησή του σε διάφορους χώρους και τελικά βρέθηκε τυλιγμένο, όπως αφέθηκε μετά τη νεκροτομή, σε κάλαθο αχρήστων εντός του θαλάμου του νεκροτομείου.
Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και η διεύθυνση του Νοσοκομείου, όπως και οι τραγικοί γονείς. Από τις εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από την Αστυνομία, φαίνεται ότι η σορός μετακινήθηκε από τα μεσάνυχτα περίπου προχθές μέχρι και το πρωί.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου