Πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια και μπέικον | Epirus World

Πατάτες στο φούρνο με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά για 4-6 άτομα

- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
- αλάτι, πιπέρι
- 110 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
- 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύουμε.
  3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου