Πεζοί και ποδηλάτες κατέλαβαν το κέντρο του Παρισιού | Epirus World

Πεζοί και ποδηλάτες κατέλαβαν το κέντρο του Παρισιού

Για λίγες ώρες, χιλιάδες πεζοί και ποδηλάτες κατέλαβαν σήμερα τις μεγάλες λεωφόρους και τους δρόμους στο κέντρο του Παρισιού, με την ευκαιρία της πρώτης «ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» που οργανώθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα.
Το κέντρο παρέμεινε ουσιαστικά κλειστό για όλα τα οχήματα, εκτός από λιγοστά ταξί, λεωφορεία και ασθενοφόρα.
Η «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» οργανώθηκε από τον δήμο και την «εγκαινίασε» η δήμαρχος Αν Ινταλγκό στη Λεωφόρο των Ηλυσίων κάτω από έναν λαμπρό ήλιο και έναν καταγάλανο ουρανό, προς τέρψη των Παριζιάνων και των επισκεπτών της πόλης.
Για την Ινταλγκό, που συνοδευόταν από τους δημάρχους των Βρυξελλών, του Σάο Πάολο και του Μπρίστολ -πόλεων με μεγάλη παράδοση στις «ημέρες χωρίς αυτοκίνητο»- το εγχείρημα αυτό είναι ένα «σύμβολο» που δείχνει ότι «δεν είναι αναγκαίο να μετακινούμαστε όλοι με το ιδιωτικό όχημά μας».
Πεζοί και ποδηλάτες άδραξαν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη, χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα και να ενοχλούνται από τον θόρυβο και τη ρύπανση.
Η δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα του χρόνου να είναι ακόμη μεγαλύτερο το τμήμα του κέντρου όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τονίζοντας ότι «η ρύπανση στις πόλεις σκοτώνει» και υπενθυμίζοντας ότι επιδίωξή της είναι να μην υπάρχουν οχήματα που κινούνται με ντίζελ στο Παρίσι μέχρι το 2020.
Οι αστυνομικές αρχές φέτος περιόρισαν τη «ζώνη» χωρίς αυτοκίνητο σε οκτώ από τα 20 διαμερίσματα της πρωτεύουσας, καθώς επίσης και στους δρόμους που διασχίζουν τα γειτονικά δάση της Βουλόνης και της Βενσέν.
ΠΑΡΙΣΙΠΑΡΙΣΙΠΑΡΙΣΙΠΑΡΙΣΙΠΑΡΙΣΙ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου