Άνδρας βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει πρόσφυγα χωρίς σωσίβιο | Epirus World

Άνδρας βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει πρόσφυγα χωρίς σωσίβιο

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για ακόμα 12 αγνοούμενους από το νέο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης ενώ θλίψη προκαλεί το γεγονός πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένα κορίτσι έξι χρονών. Την ίδια ώρα, ελπίδα γεννά και πάλι η εικόνα ενός άνδρα από τη Λέσβο ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει έναν Αφγανό πρόσφυγα ο οποίος βρέθηκε στο νερό χωρίς σωσίβιο και προφανώς δεν ξέρει κολύμπι.
Η βάρκα με την οποία ταξίδευε από την Τουρκία προς το ελληνικό νησί ήταν γεμάτη με πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους κανονικά χωρούσε και βρέθηκε ακυβέρνητη ανοιχτά της Λέσβου καθώς η μηχανή της χάλασε. Τότε με άλλη λέμβο προσέγγισαν τους πρόσφυγες ντόπιοι για να τους βοηθήσουν.
Μια απλή κίνηση ανθρωπιάς που έχει φτάσει να μας κάνει εντύπωση μέσα στις απαράδεκτες συμπεριφορές που έχουμε δει ενώ εκτυλίσσεται το προσφυγικό δράμα στην καρδιά της Ευρώπης.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου