«Σοκ» για τη μεταχείριση προσφύγων στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας | Epirus World

«Σοκ» για τη μεταχείριση προσφύγων στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας

Σοκ και έντονη ανησυχία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν για τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται σεβαστά, υπογράμμισε.
«Μου προκάλεσε σοκ όταν είδα ποια είναι η μεταχείριση αυτών των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Όλες οι χώρες έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς, επομένως πρέπει να επιδείξουμε ευσπλαχνική ηγεσία», συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Οι άνθρωποι αυτοί «πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια» και σεβασμό των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους», ανέφερε. «Αυτό είναι το σταθερό μήνυμα το οποίο στέλνω στους Ευρωπαίους και τους Ασιάτες ηγέτες (των κρατών) όπου πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου