Κορυφαία λουκουματζίδικα της Αθήνας | Epirus World

Κορυφαία λουκουματζίδικα της Αθήνας

O γλυκός (ή αλμυρός πλέον) πειρασμός σε σχήμα μπάλας ή κρίκου, με την καυτή τηγανιτή ζύμη να «λούζεται» με μέλι και κανέλα (ή ό, τι άλλο βάλει ο νους μας) φαίνεται πως όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι μια από τις αγαπημένες μας γευστικές συνήθειες.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Οι λουκουμάδες, κεντρίζουν ξανά εδώ και κάποια χρόνια έντονα το ενδιαφέρον της πόλης, που εκτός από τα παλιά παραδοσιακά στέκια απέκτησε κι άλλα που δίνουν νέα διάσταση στην πεντανόστιμη λιχουδιά. Πάμε να δούμε μερικά από τα λουκουματζίδικα που πρέπει να επισκεφτείτε:

Κτιστάκης

ktistakisΛουκουμάδες με χανιώτικη συνταγή που μένει απαράλλαχτη από το 1912. Είναι στρογγυλοί, μικροί έχουν σουσάμια και δεν είναι πασπαλισμένοι με μέλι μιας και το εσωτερικό τους είναι «λουσμένο» με σιρόπι που τους κάνει ζουμερούς και ξεχωριστούς.
Info
Σωκράτους 59, Ομόνοια
Τηλ. 210 5240891

LUKUΜΑΔΕΣ

loukoumadesΑπό τα «νέα» λουκουματζίδικα της πόλης, που από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του κατατάχθηκε στα αγαπημένα πολλών. Το βρίσκουμε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σε ένα μοντέρνο χώρο που σου δίνει τη δυνατότητα είτε να κάτσεις, είτε να πάρεις τους λουκουμάδες σου στο χέρι. Η ζύμη εδώ είναι χειροποίητη, ενώ οι λουκουμάδες τηγανίζονται σε εστίες γκαζιού με ποιοτικό λάδι που ανανεώνεται συνεχώς (αυτό είναι κι ένα από τα μυστικά της γεύσης τους). Μάθε ποιες γεύσεις πρέπει να δοκιμάσεις εδώ.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου