Reuters: Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με τον γόρδιο δεσμό των μέτρων | Epirus World

Reuters: Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με τον γόρδιο δεσμό των μέτρων

Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει λιγότερες από 48 ώρες για να περάσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στο Κοινοβούλιο και να αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες στο ίδιο του το κόμμα, καθώς επιδίδεται σε έναν αγώνα για να ανταποκριθεί στους όρους του μη δημοφιλούς προγράμματος διάσωσης, γράφει σήμερα το πρακτορείο Reuters.
«Έχοντας απομακρύνει τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης με τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα, ο Τσίπρας τώρα αντιμετωπίζει την οργή των βουλευτών και της κοινής γνώμης επειδή συμφώνησε σε μέτρα πολύ πιο σκληρά από εκείνα που απορρίφθηκαν με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το Reuters κάνει λόγο για εντυπωσιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκε τον Ιανουάριο υποσχόμενος να δώσει ένα τέλος στα χρόνια των περικοπών και της ύφεσης σε μια χώρα όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άνεργο. Αναφέρεται επίσης σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενδεχόμενη παραίτηση του Τσίπρα.
Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος συνέκρινε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με γόρδιο δεσμό, τονίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα βρεθούν οι ψήφοι για τη συμφωνία στη Βουλή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο έλληνας πρωθυπουργός πιθανότατα θα χρειαστεί να «απολύσει» μερικούς υπουργούς που ακολουθούν σκληρή γραμμή και να στηριχτεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσεις τις μεταρρυθμίσεις.
reuters
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου