Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Η Μέρκελ γνώριζε για το σχέδιο του προσωρινού Grexit | Epirus World

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Η Μέρκελ γνώριζε για το σχέδιο του προσωρινού Grexit

Η εκπρόσωπος του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε ότι το περίφημο σχέδιο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, έχαιρε της έγκρισης από την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
«Η Καγκελάριος και η κυβέρνηση από το 2010 εργάζονταν πάντα με στόχο να καταστεί δυνατή η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να γίνει εφικτός ο δρόμος προς την βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν επρόκειτο για έγγραφο διαπραγμάτευσης, γι' αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε η υποχρέωση για ενημέρωση της Βουλής εκ των προτέρων» και τόνισε ότι: «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε στενό και συνεχή συντονισμό με την Καγκελάριο και τον Αντικαγκελάριο και ενήργησε στις Βρυξέλλες στη βάση της κοινής θέσης της κυβέρνησης».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι με δημόσια τοποθέτηση της εκπροσώπου του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκαρ Γκάμπριελ είχε παραδεχθεί πως γνώριζε για το συγκεκριμένο έγγραφο, όμως δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την παρουσίασή του με το υπουργείο του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου