Facegloria: Το Facebook του… Θεού! | Epirus World

Facegloria: Το Facebook του… Θεού!

Στο Facegloria ένα πράγμα απαγορεύεται να κάνεις: να βρίζεις. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε από μια ομάδα πιστών της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βραζιλία και εκτός από τις βρισιές απαγορεύεται και οποιαδήποτε υλικό ερωτικού περιεχομένου.
Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον 100.000 χρήστες έσπευσαν να εγγραφούν από την έναρξη της λειτουργίας του, έναν μήνα πριν. Περίπου 600 λέξεις θεωρούνται απαγορευμένες στην ιστοσελίδα, ενώ αντί για το «Like» του Facebook υπάρχει το αντίστοιχο «Αμήν»!
Το Ummaland, μια παρόμοια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για μουσουλμάνους, το οποίο ξεκίνησε το 2013, αριθμεί συνολικά 329.000 μέλη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει «εκτεταμένες ρυθμίσεις απορρήτου» για τις γυναίκες, ενώ καθημερινά εμφανίζονται αποφθέγματα εμπνευσμένα από το Ισλάμ, σκοπός των οποίων είναι να εμπνεύσουν τους χρήστες.
Η Βραζιλία έχει το μεγαλύτερο ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό στον κόσμο.
«Στο Facebook εκτίθεται κανείς σε μεγάλο όγκο περιεχομένου που εμπεριέχει βία και πορνογραφία. Για το λόγο αυτόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν για τον Θεό, την αγάπη και να κηρύττουν τον λόγο του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ατίλα Μπάρος, ένας εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας. Επίσης, οποιοδήποτε υλικό περιέχει ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο απαγορεύεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.
«Το δίκτυό μας είναι παγκόσμιο. Στόχος μας είναι να ανταγωνιστούμε το Facebook και το Twitter εδώ και παντού», δήλωσε ο Ασίρ ντος Σάντος, ένας από τους τρεις εμπνευστές του Facegloria.
Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα πορτογαλικά, ωστόσο όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις των εμπνευστών της, σύντομα θα συμπεριληφθούν σε αυτό και άλλες γλώσσες, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη σχετικής εφαρμογής για φορητές συσκευές.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου