Κλειστά αύριο τα φαρμακεία - Σκηνικό σύγκρουσης στήνουν οι φαρμακοποιοί | Epirus World

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία - Σκηνικό σύγκρουσης στήνουν οι φαρμακοποιοί

Κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας που αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στα χαρακώματα για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».
Διαφορετική στάση τηρούν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο, καθώς το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος που τα εκπροσωπεί αποφάσισε αποχή από την αυριανή απεργία με το σκεπτικό ότι «στηρίζει και θα στηρίζει την πατρίδα σε δύσκολες για το έθνος στιγμές».
«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών».
Ο Σύλλογος θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και «απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».
«Σπέρνετε ανέμους... ετοιμαστείτε να θερίσετε θύελλες» είχε γράψει το βράδυ της Κυριακής στο Facebook ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος. Σε ανοικτή επιστολή του στον πρωθυπουργό, την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ανέφερε «μετατρέψατε ένα περήφανο ΟΧΙ σε ένα υπόδουλο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».
Αύριο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου