Τούντορ: Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα | Epirus World

Τούντορ: Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα

Απαντώντας σε ερωτήσεις που έστειλαν οι φίλοι της ομάδας τις προηγούμενες μέρες ο Ιγκόρ Τούντορ μίλησε για πρώτη φορά από την Ολλανδία για το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει στον φετινό ΠΑΟΚ, σε μια άτυπη παρουσίασή του απ' την ομάδα.
Ο τεχνικός του «δικέφαλου» ξεκαθάρισε πως η πειθαρχία είναι ένα βασικό κομμάτι της δουλειάς του, αλλά και ότι η φετινή σεζόν δεν πρέπει να συγκρίνεται με την περσινή, στην οποία αναγνώρισε τα θετικά στοιχεία.
Για την αλλαγή συστήματος: «Δεν θέλω να πω πολλά για την περσινή σεζόν. Ανήκει στο παρελθόν. Αυτή είναι μια νέα σεζόν. Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής φέρνει νέα στοιχεία. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Δεν με ενδιαφέρει να μιλώ πολύ για συστήματα, είναι μόνο οι θέσεις που παίρνουν οι παίκτες στην αρχή του αγώνα, αυτά μπορούν να αλλάξουν. Σημασία έχει η φιλοσοφία, η ποιότητα των τρεξιμάτων, το πόσο τρέχουμε, η νοοτροπία μας, το στυλ παιχνιδιού, η επιθετικότητα... Καταλαβαίνω ότι για εσάς είναι πιο ενδιαφέρον να μιλάμε για συστήματα όπως το 4-3-3 ή το 3-5-2, αλλά για μένα αυτά είναι μόνο αριθμοί».
Για την εικόνα που έχει για την ομάδα: «Μίλησα από την πρώτη στιγμή με τους παίκτες μου. Είμαι ικανοποιημένος, δουλεύουν πολύ καλά. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη άκουσα από κάποιες πλευρές διάφορα πράγματα για τη νοοτροπία τους, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει προπονητής που να μη θέλει μεταγραφές, ακόμη και αν είναι κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μπαρτσελόνα που πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε. Μιλάω με τον αθλητικό διευθυντή, του έχω εμπιστοσύνη στο τι θα γίνει, γνωρίζει την αγορά και τι πρέπει να κάνει με τις μεταγραφές. Εμένα δουλειά μου είναι η ομάδα μου, τα άλλα είναι δουλειά του κ. Αρνεσεν».
Για τα χαρακτηριστικά που ψάχνει απ’ τους παίκτες: «Δεν θέλω να μιλάω εδώ γι’ αυτά, γιατί είναι θέματα εσωτερικά. Δεν θέλω να συζητώ μαζί σας για τις θέσεις των παικτών. Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες τι θα γίνει. Θέλω παίκτες που να ξέρουν ποδόσφαιρο, γρήγορους, έξυπνους και να είναι καλοί τακτικά».
Για την νέα του εμπειρία στον ΠΑΟΚ: «Ο λόγος για τον οποίο ήρθα είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και τιμή για μένα να δουλέψω εδώ. Η κριτική υπάρχει πάντα, κάθε προπονητής είναι πάντα σε θέση να κρίνεται. Στην αρχή σου λένε ότι είσαι πολύ νέος, μετά ότι μεγαλώνεις, μετά του λένε ότι γέρασες. Μπορείς να παίζεις καλό ποδόσφαιρο και να μην παίρνεις τίτλους ή το αντίθετο. Για μένα η ηλικία είναι μία λεπτομέρεια. Υπάρχουν πολλές μέσα στο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό είναι η γνώση του αντικειμένου και να έχεις την ικανότητα να την περνάς μέσα στο γήπεδο. Η εμπειρία δεν αρκεί, είναι ένα μόνο κομμάτι του πακέτου».
Πηγή: sport-fm.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου