Ελπίδα Πούτιν για συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν | Epirus World

Ελπίδα Πούτιν για συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Μια μόνιμη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.
«Ο Πούτιν υπογράμμισε την θετική δυναμική στις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα γίνει ο απαραίτητος συμβιβασμός στο αμέσως προσεχές μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως ο Πούτιν και ο Ροχανί συζήτησαν επίσης για μια πιθανή συνεργασία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Εξάλλου σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο αργότερα σήμερα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1-στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).
Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνόδου κορυφής των BRICS στη ρωσική πόλη Ούφα κάλεσε για την άρση του εμπάργκο το συντομότερο δυνατόν και την υποστήριξη των επιλογών που προτείνουν οι διαπραγματευτές του Ιράν.
Η προθεσμία για τη συμφωνία παρατάθηκε ως την Παρασκευή. Σύμφωνα με δήλωση Ιρανού αξιωματούχου στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν Press TV, η επίτευξη της οριστικής συμφωνίας θεωρείται απίθανο να ανακοινωθεί σήμερα.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου