Κριτική εκ τω έσω δέχεται ο Σόιμπλε για την Ελλάδα | Epirus World

Κριτική εκ τω έσω δέχεται ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Να σταματήσουν αμέσως οι συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ζητεί ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Άξελ Σέφερ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν τίθεται προς συζήτηση», υπογράμμισε ο Σέφερ. «Η νέα πρόταση της Αθήνας μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές για την αύξηση των ευρωσκεπτικιστικών φωνών. «Λίγα έχουν μείνει από το ευρωπαϊκό κόμμα του Κολ και του Αντενάουερ», σχολίασε ο Σέφερ.
Κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησαν και οι Πράσινοι.
Οι πρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρτ και ο Άντον Χόφραϊτερ, κατηγόρησαν τον Γερμανό υπουργό ότι επιδιώκει ένα Grexit.
Ο Σόιμπλε «σαμποτάρει στις Βρυξέλλες τον συμβιβασμό με την Ελλάδα και το κάνει προφανώς εις γνώσει της καγκελαρίου και του αντικαγκελαρίου», δήλωσαν.
«Αυτές τις ώρες η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί ανοικτά να καταστρέψει τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσαν.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου