Προχωρούν ολοταχώς οι διαδικασίες αναστύλωσης του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας | Epirus World

Προχωρούν ολοταχώς οι διαδικασίες αναστύλωσης του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας






Στις κοινές ενέργειες για την αναστήλωση του Γεφυριού Πλάκας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΤΑ, τεχνικούς και συλλογικούς φορείς της Ηπείρου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Β. Τζουμέρκων και άλλων φορέων, για τις διαδικασίες αναστήλωσης του Γεφυριού. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών (ταχύτερη δυνατή έναρξη και ολοκλήρωσή τους πριν το τέλος του 2016),  τη σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης των εργασιών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που θα αναλάβει τη διαχείριση των δωρεών, υλικών και χρηματικών, για τις εργασίες αναστήλωσης.


«Το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Σε πρώτη φάση μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε τη διάνοιξη δρόμου στην κοίτη του ποταμού για να προσεγγίσουμε τα βάθρα του γεφυριού. Γι' αυτό χρειαζόμαστε έναν τηλεσκοπικό γερανό, ενώ επίσης θα απαιτηθούν γεωτρήσεις για να δούμε τα θέματα των πασσαλώσεων. Την επίβλεψη έχουν οι Επιστημονικές Επιτροπές του Ε.Μ.Π. και εμείς ως φορέας θα συντονίζουμε τις διάφορες δράσεις. Από εσάς (σ. Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου) ζητώ την πρώτη έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να ‘τρέξουν’ οι διαδικασίες. Για να μην χάσουμε χρόνο γιατί η αναστήλωση του Γεφυριού είναι ένα στοίχημα για εμάς».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου