Ο Γιούνκερ αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα | Epirus World

Ο Γιούνκερ αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα

Reuters και Financial Times δημοσιεύουν σήμερα δύο κείμενα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε όχι μόνα να συναντηθεί εκ νέου με τον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά ακόμα και να δεχτεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία για τις 11 το πρωί του Σαββάτου (12 ώρα Ελλάδας), αλλά ο Γιούνκερ αρνήθηκε «επειδή δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν φτάσει ακόμη», όπως ανέφερε αξιωματούχος στο πρακτορείο. 

«Δεν έχει υπάρξει καμία νέα εξέλιξη, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά η πηγή.
Την ίδια ώρα, ο διάσημος δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να έχει σήμερα νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να τον δεχθεί. 

Στέλεχος των G7 δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Γιούνκερ ενοχλήθηκε από την ομιλία Τσίπρα στη ελληνική Βουλή και πιστεύει ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος συζήτησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά τις δηλώσεις του ότι δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο και να αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές.

Ειδικότερα, αυτό που φαίνεται να ενόχλησε τον Πρόδρο της Κομισιόν είναι η φράση του κ. Τσίπρα ότι «η πρόταση των θεσμών ήταν ένα κακό διαπραγματευτικό τρικ».

«Εάν δεν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα, δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν», φέρεται να δήλωσε η πηγή στους Financial Times.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου