Η μεγαλύτερη συγκέντρωση φυλών στον κόσμο | Epirus World

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση φυλών στον κόσμο

Μια έκρηξη χρωμάτων, μουσικής, χορών και… φτερών αντίκρισε ο φωτογράφος Fabien Astre, όταν ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα για να παραβρεθεί στη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυλών στον κόσμο.

Το φεστιβάλ Goroka Show διοργανώνεται στη μικρή ομώνυμη πόλη Goroka και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων απ’ ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι καταφθάνουν εκεί για να παρουσιάσουν με υπερηφάνεια την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής τους.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκπροσωπούν εκατοντάδες διάφορες φυλές και συμμετέχουν σε μια απίστευτη ποικιλία… χρωμάτων και ενέργειας, που αναδεικνύει την ποικιλομορφία του νησιού.



Το Goroka Show διοργανώνεται κάθε χρόνο το μήνα Σεπτέμβρη και είναι μια σπάνια ευκαιρία για τους ταξιδιώτες της περιοχής, να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής, βλέποντας από κοντά τα έθιμα από τις μοναδικές φυλές που κατοικούν στα υψίπεδα της Παπούα Νέας Γουινέας.



Το πολύχρωμο φεστιβάλ ξεκίνησε το 1957 από αυστραλούς αξιωματικούς περιπολίας (γνωστοί ως kiaps), οι οποίοι διεξήγαγαν διαγωνισμούς για να αναδειχθεί η καλύτερα οργανωμένη φυλή της περιοχής και για να βοηθήσουν τους εκπροσώπους τους να ξεχάσουν τις φυλετικές διαφορές τους.



Πάνω από 29 διαφορετικές γλώσσες εκπροσωπούνται στο φεστιβάλ, με κάθε φυλή να επιδεικνύει το μοναδικό στυλ χορού και… ρουχισμού της. 









Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου