Στόχος πυρών πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια | Epirus World

Στόχος πυρών πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια

Ένα πλοίο που μετέφερε τρόφιμα έγινε στόχος πυρών χθες Κυριακή, καθώς πλησίαζε το λιμάνι του Άντεν, στο νότιο τμήμα της Υεμένης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, κατηγόρησε τους σιίτες αντάρτες -γνωστούς και ως Χούτι- που έχουν καταλάβει συνοικίες του Άντεν ότι άνοιξαν πυρ για να μην επιτρέψουν στο πλοίο να μπει και να δέσει στο λιμάνι. Το λιμάνι ελέγχουν μαχητές προσκείμενοι στην εξόριστη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

«Οι Χούτι έβαλαν με οβίδες στην κατεύθυνση ενός πλοίου ναυλωμένου από τον ΟΗΕ και φορτωμένου με 7.000 τόνους τροφίμων, χωρίς να το πλήξουν, ενώ βρισκόταν ένα ναυτικό μίλι από το λιμάνι του Άντεν. Το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και βρισκόταν τη νύχτα σε απόσταση περίπου 5 ως 8 ναυτικών μιλίων από το Άντεν», είπε ο αξιωματούχος.

Κατά τον αξιωματούχο, το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τζιμπουτί, μια χώρα την οποία ο ΟΗΕ χρησιμοποιεί ως κέντρο για τη συγκέντρωση και τη μεταφορά της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για την Υεμένη.

Το συμβάν επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας λιμενικός, ο οποίος είπε πως «τα πυρά των Χούτι ανάγκασαν το πλοίο να κινηθεί προς τα πίσω την ώρα που πλησίαζε το λιμάνι».

Ο αξιωματούχος κατηγόρησε τους Χούτι ότι επιβάλλουν «αποκλεισμό», εμποδίζοντας τις παραδόσεις τροφίμων στις περιοχές του Άντεν οι οποίες βρίσκονται «υπό τον έλεγχο της λαϊκής αντίστασης», ενός συνασπισμού δυνάμεων που πολεμά εναντίον των σιιτών ανταρτών.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου