Επιστροφή θαλάσσιας χελώνας στο φυσικό της περιβάλλον | Epirus World

Επιστροφή θαλάσσιας χελώνας στο φυσικό της περιβάλλον

Nα επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον η χελώνα Caretta caretta που ανασύρθηκε τραυματισμένη από θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου, θα επιδιώξουν τα μέλη του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ από κοινού με το δήμο Ρεθύμνης και επιστήμονες του Ενυδρείου Κρήτης.
Πρόκειται για τη χελώνα Αριάδνη, όπως είναι το όνομα που της δόθηκε, η οποία τραυματισμένη στις αρχές του καλοκαιριού μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Ενυδρείο όπου και οι ειδικοί την φρόντισαν με στόχο να μπορεί και πάλι να κινηθεί και να τρέφετε μόνη της.
Η επιστροφή της Caretta caretta στη θάλασσα φυσικό περιβάλλον της οποίας είναι και ακτές του Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 17:30 μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace στα Μισίρια Ρεθύμνου, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα έχει επιλέξει την περιοχή αυτή, όπου εδώ και 16 χρόνια ωοτοκεί.
Αρκετά ξενοδοχεία μάλιστα, βρίσκονται δίπλα στην προσπάθεια προστασίας της Carreta carreta, ακόμα και ως χορηγοί καλύπτοντας διάφορα έξοδα ώστε να βοηθηθεί ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένα ξενοδοχεία εφαρμόζουν μέτρα κατά την περίοδο ωοτοκίας σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως: «καθημερινή συλλογή των ξαπλώστρων ώστε η παραλία να είναι ελεύθερη κατά τη διάρκεια τη νύχτας, μειώνοντας παράλληλα το φωτισμό της παραλίας και του ξενοδοχείου για να μην αποπροσανατολίζονται οι χελώνες, ενώ διατηρούν καθαρούς τους χώρους ωοτοκίας, προσπαθώντας παράλληλα για χαμηλούς θορύβους στην ευρύτερη περιοχή».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου