Εξηγήσεις για τις έρευνες στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε ο Ντράγκι | Epirus World

Εξηγήσεις για τις έρευνες στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε ο Ντράγκι

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη έστειλε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ζητώντας εξηγήσεις αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και συνεργατών της. Οι έρευνες έγιναν ύστερα από καταγγελία κατά της κυρίας Γιωρκάτζη για διαρροή της λίστας με «κόκκινα» δάνεια βουλευτών.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΡΙΚ, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε στις 3 Ιουνίου και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη σαφή διάκριση εξουσιών στην Κύπρο. Επίσης, τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Ντράγκι ότι θα κοινοποιήσει την επιστολή του στις αρμόδιες βάσει του Συντάγματος, αρχές, οι οποίες και θα τον ενημερώσουν σχετικά.

Την είδηση για την επιστολή Ντράγκι δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» , η οποία προσθέτει ότι ο κύριος Ντράγκι υποδεικνύει πως η έρευνα στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας παραβιάζει τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου