Ο Ποροσένκο προειδοποιεί για «εισβολή σε πλήρη κλίμακα» από τη Ρωσία | Epirus World

Ο Ποροσένκο προειδοποιεί για «εισβολή σε πλήρη κλίμακα» από τη Ρωσία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι στην ουκρανική επικράτεια δρουν 9.000 ρώσοι στρατιώτες και προειδοποίησε για την απειλή μιας «εισβολής σε πλήρη κλίμακα» από τη Ρωσία σε όλο των μήκος των κοινών συνόρων των δύο χωρών.

Ο Ποροσένκο έκανε τη δήλωση αυτή στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο, μία ημέρα αφού οι ουκρανικές δυνάμεις έδωσαν τη σοβαρότερη μάχη των τελευταίων μηνών με τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, θέτοντας σε κίνδυνο την ήδη επισφαλή κατάπαυση του πυρός.

«Ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος τόσο για μια νέα επίθεση από τον εχθρό στο Ντονμπάς, όσο και για μια πλήρους κλίμακας εισβολή σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Ρωσία. Πρέπει να είμαστε αληθινά έτοιμοι γι' αυτό», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Η απειλή μιας επανάληψης στρατιωτικών ενεργειών σε μεγάλη έκταση από ρωσικές τρομοκρατικές ομάδες παραμένει γιγάντια», πρόσθεσε ο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, περισσότεροι από 50.000 «ουκρανοί ήρωες» βρίσκονται εξάλλου στις ανατολικές περιοχές «για να υπερασπισθούν τη χώρα».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου