Αποφασίζει η UEFA για το Grexit | Epirus World

Αποφασίζει η UEFA για το Grexit

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με διαφοροποιημένο το περιεχόμενο του άρθρου 15. Πλέον τον λόγο έχει η UEFA η οποία περιμένει μεταφρασμένο κείμενο.

Μετά από περίπου δύο μήνες διαβουλεύσεων το νέο νομοσχέδιο αποτελεί Νόμο του κράτους, μετά και την την υπερψήφισή του από τη Βουλή. 

Στο νομοσχέδιο το οποίο –τελικά- ψηφίστηκε εμπεριέχεται διαφοροποιημένο το άρθρο 15, όπως επιθυμούσε η UEFA και η FIFA με παρεμβάσεις που έκανε ο υφυπουργός σήμερα μετά από σχετικές προτάσεις που έγιναν κατά την διαδικασία. Βάσει της καταμέτρησης στο σύνολο των 243 ψήφων, οι 146 έχουν ψηφίσει "Ναι". Πρέπει να επισημάνουμε ότι ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία και το άρθρο 5.

Πλέον, τον λόγο έχει η UEFA η οποία τις επόμενες ημέρες θα λάβει το περιεχόμενο του νέου νόμου μεταφρασμένο. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του υπουργείου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι αλλαγές που έγιναν σήμερα ουσιαστικά δεν διαφοροποίησαν κάτι. 

«Ίσως είναι και σύμπτωση το γεγονός ότι σύμπτωση το γεγονός ότι ανακοινώθηκε σήμερα ότι η ομοσπονδία της Ισπανίας βάζει λουκέτο στο πρωτάθλημα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να νομοθετήσει ότι από το ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα παίρνει το 4,5 % εδώ δεν έχουμε καμία καταγγελία στις διεθνείς ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση της Ισπανίας πήρε μια απόφαση που έχει να κάνει με τα εσωτερικά της ομοσπονδίας. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει να προβληματιστούμε στην απόφαση που πήρε η ισπανική βουλή. 

Δύο μέρες τώρα ακούμε αντιφατικά πράγματα εδώ μέσα. Μας λέτε να εναρμονιστούμε με αυτά που λένε οι ομοσπονδίες. Όταν όμως συμφωνούμε μας λέτε ότι έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Μας λέτε είναι σωστές οι διατάξεις αλλά δεν θα πρέπει να τις ψηφίσουμε για να μην υπάρχει κίνδυνος . Μας λέτε να αγγίξουμε το αυτονομία αλλά να αποφύγουμε το gr-exit. Εσείς οι ίδιοι μας λέτε να επέμβουμε σε εκλογές και διαιτησία όμως αυτά είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου. Μας λέτε ότι είναι κενό περιεχομένου το νομοσχέδιο και όμως δηλώνετε ότι θα το ψηφίσετε. Βρισκόσαστε σε κατάσταση υγιούς σχιζοφρένειας; Μας λέτε συνεχώς άλλα αντί άλλων», ανέφερε -αρχικά- στην τελική του τοποθέτηση ο υφυπουργός και συνέχισε: 

«Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή, χωρίς όμως να υπάρχει από χθες καμία ουσιαστική αλλαγή. Σας καταθέτω το έγγραφο της ΕΠΟ το οποίο πήραμε πριν το Πάσχα στο οποίο η ΕΠΟ δεν έλεγε ναι σε κανένα άρθρο. Η κυβέρνηση όμως έμεινε σταθερή σε όσα είπε. Ακούσατε την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες, λέγανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει μέτρα και όμως λάβαμε. Διαφωνούσαν για τους δικαστές και τελικά το περάσαμε. Μέχρι και τώρα ισχύει ένα απαράδεκτο καθεστώς νησίδας αυτονομίας της ΕΠΟ και καταργείται με τη διάταξη του άρθρου 15. Σε αυτά που ήταν τα επίδικα και στα οποία έγινε η μεγάλη σύγκρουση η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Συζήτησε και εξάντλησε όλα τα περιθώρια και ότι συμβεί από εδώ και πέρα έχουν ευθύνη άλλοι. Διότι εμείς θέλαμε να καταδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι σκοπός του νομοθετήματος δεν ήταν να βρεθούν ούτε οι σύλλογοι ούτε η Εθνική ομάδα εκτός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», τόνισε. 

Ο Σταύρος Κοντονής κατέληξε... 

«Σκοπός μας ήταν και παραμένει να μπει μια τάξη στο καθεστώς ανομίας. Πιστεύουμε ότι με αυτό το νομοσχέδιο γίνεται ένα πρώτο βήμα σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας και απάνθρωπης βίας η οποία έφτασε ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα. Υπήρχαν δύο δρόμοι ο ένας ήταν η σύγκρουση με όλους και ο άλλος ήταν να νομοθετήσουμε. Εμείς ακολουθήσαμε το να νομοθετήσουμε. Κατά το μέγιστο μέρος όλα αυτά υλοποιούνται με το νομοσχέδιο που έχετε μπροστά σας. Το άρθρο 1 το έχουν δεχτεί και οι διεθνείς ομοσπονδίες, ο υφυπουργός δεν αναλαμβάνει περιττές εξουσίες αλλά επιβεβαιώνεται ότι μπορεί να κάνει ότι και οι άλλοι υπουργοί επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα στο αντικείμενο τους. Αυτή την ώρα συνεχίζεται κατά τα τρόπο αποκαλυπτικό και για την κοινωνία μια διαδικασία ενώπιον του ανακριτή και σήμερα αποκαλύπτει σε ένα μεγάλο βαθμό την παθογένεια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θεωρούμε ότι επιτελούμε το καθήκον μας, φέρνουμε μπροστά τα προβλήματα και βάζουμε τις διεθνείς ομοσπονδίες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Θέλω να πω ότι ενόψει του αθλητικού νόμου θα είμαστε σε συνεχή διαβούλευση και με τα κόμματα αλλά και με τις ομοσπονδίες».
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου