Μαζικές απολύσεις σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz | Epirus World

Μαζικές απολύσεις σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Σε μαζικές απολύσεις 500 εργατών στο εργοστάσιό της στη Βραζιλία προέβη χθες το τμήμα κατασκευής φορτηγών Mercedes-Benz της γερμανικής εταιρείας Daimler AG, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, ενώ πρόκειται να δώσει άδεια με αποδοχές σε ακόμα 7,000 υπαλλήλους, σταματώντας την παραγωγή λόγω της δραστικής μείωσης πωλήσεων στη χώρα.

Το εργοστάσιο στο Σαο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σαο Πάολο, θα διακόψειτην παραγωγή για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ενώ η συνέχιση ή όχι της διακοπής θα κριθεί από τις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις φορτηγών στη Βραζιλία έπεσαν κατά 40% περίπου τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου, σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2014, καθώς εξανεμίζεται η πίστη για αντιμετώπιση της ύφεσης στη Βραζιλία και χάνεται η εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες η βιομηχανία αυτοκινήτων απέλυσε το 8% του δυναμικού της, αυξάνοντας την ήδη ανοδική τάση των ανέργων και επηρεάζοντας την δημοτικότητα της βραζιλιανής προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία εργάστηκε μακροπρόθεσμα για να προστατέψει τους εργαζόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτων.

Στις αρχές αυτού του μήνα η Fiat Chrysler έδωσε 20 μέρες άδεια με αποδοχές σε 2.000 εργαζόμενους στη πολιτεία Μίνας Ζεράις, ενώ η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Σαο Μπερνάρντο ντο Κάμπο για 10 μέρες, δίνοντας υποχρεωτική άδεια σε 8.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την τοπική ένωση εργαζομένων.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου