Η Google τιμά την πρώτη γυναίκα αστροναύτη της NASA | Epirus World

Η Google τιμά την πρώτη γυναίκα αστροναύτη της NASA

Σαν σήμερα πριν 64 χρόνια γεννήθηκε η Sally Ride η πρώτη γυναίκα αστροναύτης της NASA, που αποτέλεσε πρότυπο για μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών στις ΗΠΑ και έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 61 της χρόνια.

Η Ride, στην οποία αφιερώνει το σημερινό doodle της η google, επόρθησε ένα από τα πλέον ισχυρά ανδροκρατούμενα προπύργια, αυτό των ταξιδιών στο διάστημα. 

Στο πλούσιο βιογραφικό της η Ride μετρούσε τέσσερα διπλώματα πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων και ένα διδακτορικό φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Μπήκε στη NASA το 1978, όταν η διαστημική υπηρεσία άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της σε γυναίκες και το 1983, επελέγη μαζί με τέσσερις άνδρες αστροναύτες να υπηρετήσει ως μέλος του πληρώματος της αποστολής του διαστημικού λεωφορείου Challenger.





Την επόμενη χρονιά (1984) επέστρεψε στο διάστημα. Ως μέλος της ομάδας που διερεύνησε το ατύχημα στο διαστημικό σκάφος, το 1986 αλλά και ήταν μέλος της ομάδας που ερεύνησε τη έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια κατά την επιστροφή του στην Γη το 2003, που είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη.




Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ασχολήθηκε με την εταιρεία που είχε ιδρύσει η ίδια και ενθάρρυνε και στήριζε κοπέλες και νεαρές γυναίκες που αποφάσιζαν να ακολουθήσουν καριέρα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου