Νικητής ο Κάμερον στη Βρετανία σύμφωνα με exit poll | Epirus World

Νικητής ο Κάμερον στη Βρετανία σύμφωνα με exit poll

Ένα έξιτ πολ που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, αφού έκλεισαν οι κάλπες (στις 00:00) δείχνει ότι οι Συντηρητικοί οδεύουν στο να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, απέχουν ωστόσο λίγο από το να καταλάβουν την πλειοψηφία των εδρών (650).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση εξόδου, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οδεύει στο να καταλάβει 316 έδρες. Οι Εργατικοί οδεύουν να κερδίσουν 239.

Τρίτο αναμένεται να αναδειχθεί το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα με 58 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να κερδίσουν 10 έδρες, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) αναμένεται να καταλάβει 2 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το έξιτ πολ που μετέδωσαν μεγάλα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το σύνολο των 326 εδρών των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι κυβερνούν μαζί από το 2010, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κάμερον θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου