Συνελήφθησαν δέκα υποψήφιοι τζιχαντιστές στον Καναδά | Epirus World

Συνελήφθησαν δέκα υποψήφιοι τζιχαντιστές στον Καναδά

Δέκα νεαρά άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Πιέρ-'Ελιοτ Τριντό του Μόντρεαλ, λίγο πριν αναχωρήσουν για ένα ταξίδι που θα τους οδηγούσε στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της.

Οι νεαροί συνελήφθησαν ως «ύποπτοι για πρόθεση αναχώρησης από τη χώρα με σκοπό την ένταξή τους στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων» όπως ανακοίνωσε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αυτό το στάδιο καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε βάρος των νέων αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία και αφαίρεσε τα διαβατήρια των δέκα νέων. Στο πλαίσιο της έρευνας «οι οικογένειες και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος των νέων» ανακρίθηκαν από την αστυνομία.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Στίβεν Μπλάνεϊ συνεχάρη τις δυνάμεις της τάξης για την «επαγρύπνηση» που επιδεικνύουν προκειμένου «να προστατεύουν τους δρόμους μας και τις κοινότητές μας από τη συνεχιζόμενη τρομοκρατική απειλή», όπως δήλωσε. 

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται μερικούς μήνες μετά την αναχώρηση πέντε αγοριών και δύο κοριτσιών από την περιοχή του Μόντρεαλ -οι περισσότεροι μεταξύ αυτών φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο- για την Τουρκία. Από εκεί, σύμφωνα με τις οικογένειές τους, πέρασαν στη Συρία για να ενταχθούν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τον Απρίλιο, η αστυνομία συνέλαβε δύο 18χρονους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, για «παράβαση σε σχέση με την τρομοκρατία», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δύο άλλες πολίτες του Μόντρεαλ, 22 και 26 ετών, ύποπτοι ότι συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, επίσης συνελήφθησαν στις αρχές της άνοιξης και στη συνέχεια τέθηκαν υπό αυστηρό δικαστικό έλεγχο.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου