Μια γέφυρα από... χαρτί! | Epirus World

Μια γέφυρα από... χαρτί!

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί κάποιου είδους κόλλα, ούτε βίδες ούτε άλλα μέσα συγκόλλησης για να διατηρείται στη θέση της η γέφυρα της φωτογραφίας. Είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από… 22.000 φύλλα χαρτιού!

Η μοναδική αυτή κόκκινη γέφυρα, στην περιοχή Lake District στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δημοφιλής πρόσκληση σε ποδηλάτες και ανθρώπους που βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν αν σηκώνει το βάρος τους ή όχι. 

Η γέφυρα PaperBridge είναι ένα έργο τέχνης και βασίζεται στις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής όπως αυτές εφαρμόζονται και στα τείχη και τις γέφυρες που παραδοσιακά κατασκευάζονταν στην περιοχή. 

Είναι έργο του καλλιτέχνη Steve Messam, από το Teesdale, ο οποίος ξόδεψε τρία χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Ο ίδιος λέει πως η κατασκευή του μπορεί να σηκώσει το βάρος των ανθρώπων που περνούν πάνω της καθώς οι 4,5 τόνοι χαρτιού που την αποτελούν έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. 

Η γέφυρα άνοιξε για το κοινό την Παρασκευή, αποτελείται από 22.000 φύλλα χαρτιού και έχει μήκος πέντε μέτρα. 

Ο Messam εξηγεί πως η ένταση του χρώματος κάνει αντίθεση με το περιβάλλον, αποτελώντας ένα «σήμα» φόρμας και σχεδίου. 

Στο τέλος της έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκε και η γέφυρα στο εν λόγω σημείο, το έργο θα αποσυναρμολογηθεί και το χαρτί θα επιστραφεί στον κατασκευαστή για να πολτοποιηθεί και να ανακυκλωθεί. 

Η εγκατάσταση θα διατηρηθεί έως τις 18 Μαΐου. 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου