«Το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» | Epirus World

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το αίτημα των δικηγόρων για απόσυρση του νομοσχεδίου «έκδοσης διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής» το οποίο χαρακτηρίζουν ατελέσφορο και αναποτελεσματικό.

Το υπουργείο κατηγορεί τους δικηγόρους ότι «για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε συζήτηση ν/σ για τη Δικαιοσύνη απουσίασαν από τις συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αν και προσκλήθηκαν. Προτίμησαν να εκθέσουν την άποψή τους μέσω του Τύπου" και υπογραμμίζει πως το εν λόγω νομοσχέδιο "αποτελεί ενσωμάτωση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προθεσμία ενσωμάτωσης έχει λήξει προ πολλού, και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγγελίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απειλή προστίμου».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Το ν/σ αποτελεί ενσωμάτωση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προθεσμία ενσωμάτωσης έχει λήξει προ πολλού, και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγγελίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απειλή προστίμου.

Η συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ήδη ολοκληρώθηκε με ευρεία συναίνεση από τα κόμματα της Βουλής, στη δε ακρόαση φορέων τοποθετήθηκαν επαγγελματικές, Δικαστικές Ενώσεις και άλλοι φορείς. Πολλές εποικοδομητικές απόψεις ελήφθησαν υπόψη στο τελικό κείμενο.

Οι Δικηγόροι για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε συζήτηση ν/σ για τη Δικαιοσύνη απουσίασαν από τις συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αν και προσκλήθηκαν. Προτίμησαν να εκθέσουν την άποψή τους μέσω του Τύπου. Αν είχαν λάβει μέρος στη δημοκρατική διαδικασία ενώπιον της Βουλής, θα είχαν ακούσει τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που εγείρουν.

Επαναλαμβάνουμε ότι η γνώμη των Δικηγόρων στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, είναι πολύτιμη και ελπίζουμε να μην συνεχίσουν να απέχουν».
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου