ΠΡΕΒΕΖΑ :Γοητεία… μαγεία… και σαγήνη… στην παράσταση «Κάρμεν» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ :Γοητεία… μαγεία… και σαγήνη… στην παράσταση «Κάρμεν» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στιγμές από γοητεία, μαγεία και σαγήνη, έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας για να παρακολουθήσουν την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, από την Όπερα της Βαλίτσας που απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο καταξιωμένοι καλλιτέχνες της όπερας, κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως αφού καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά το κοινό με τη δύναμη, τη ζωντάνια και την απλότητά της. Τα φώτα της θεατρικής σκηνής, η ανάγλυφη αρχιτεκτονική των σκηνικών, η υποκριτική έκφραση και η όμορφη τραγουδιστική ερμηνεία των ηθοποιών, καθώς και η μουσική πανδαισία του πιάνου, γοήτεψε το κοινό. Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια ...
καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στον μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες , αρχαιολογικούς χώρους) με τη συνοδεία των εξαιρετικών Μονωδών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... μέσα σε μια βαλίτσα. Τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης. Η παράσταση δόθηκε στην πόλη της Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος"- που συμμετέχει ο Δήμος και η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Future Library, και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Παράλληλα να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα μαθητές των σχολείων της Πρέβεζας συμμετείχαν με ποικίλες δράσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» που υλοποίησε με επιτυχία η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας.

epirusgate.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου